Werken Zonnepanelen ook zonder zon?

Zonnepanelen zijn tegenwoordig veel meer in het straatbeeld dan zeg 7 jaar geleden, hoe kan dat? In zo’n grijs kikkerlandje zou je denken dat het geen rendabele investering is. Maar bedrijven en particulieren kiezen er steeds vaker voor om hun dak door zonnepanelen te laten bedekken. Is dit nou zo dik gesubsidieerd dat het rendement niet uitmaakt? Nee, er zijn tegenwoordig maar weinig subsidies, maar de panelen zelf zijn wél veranderd.

Vernieuwingen

zonnepanelenTechnologie staat niet stil en er is meer te koop dan u zult denken, ook op zonnepaneel gebied. Zonnepanelen halen hun kracht uit licht maar dat hoeft geen zonlicht te zijn! Het gaat namelijk om het licht zelf niet om de warmte. De materialen en systemen zijn door de jaren geperfectioneerd waardoor bij minder licht goed rendement wordt gehaald. Men kan ook meer rendement halen uit een kleiner zonnepaneel, en hoe kleiner het zonnepaneel, hoe meer er op uw dak passen, hoe meer rendement. Hoewel het in Nederland en België niet vaak zonnig is zijn er genoeg uren licht om energie te produceren. Als u wilt besparen is overstappen op een condensatieketel ,ook geen slecht idee.

En wanneer verdien ik mijn investering terug?

Hoewel zonnepanelen de laatste jaren goedkoper zijn geworden en het rendement is gestegen, blijft het een behoorlijke investering die zich, afhankelijk van de oppervlakte zonnepanelen, in de meeste gevallen binnen 8 a 9 jaar terugverdient. Het is zeker de moeite waard: eenmalig een grote investering, gelijk winst door de verhoogde energielabel van uw huis (tegenwoordig verplicht om uw huis te verkopen of te verhuren) en elk jaar kunt u genieten van een lagere energierekening. Willen we dat niet allemaal?!

Voor interesse in de Ragiro groepsaankoop Zonnepanelen kunt u informeren bij uw lokale leverancier.