Verschil boekhouder Hellevoetsluis en accountant

Boekhouding is het proces van het opnemen van dagelijkse transacties op een consistente manier, en is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een financieel succesvol bedrijf.

De boekhouding van een boekhouder Hellevoetsluis bestaat uit:

boekhouding hellevoetsluisFinanciële transacties vastleggen
Debet en credits boeken
Facturen produceren
Filialen, grootboekposten en historische rekeningen onderhouden en balanceren
Salaris voltooien
Het onderhouden van een grootboek is een van de belangrijkste onderdelen van de boekhouding. Het grootboek is een basisdocument waarin een boekhouder de bedragen van de verkoop-en onkosten ontvangsten vastlegt. Dit wordt bedoeld als boeking en hoe meer verkoop wordt voltooid, hoe vaker het grootboek wordt geboekt. Een grootboek kan worden gemaakt met gespecialiseerde software, een computer spreadsheet, of gewoon een bekleed vel papier.

De complexiteit van een boekhoudsysteem hangt vaak af van de grootte van het bedrijf en het aantal transacties dat dagelijks, wekelijks en maandelijks wordt voltooid. Alle verkopen en aankopen die door uw bedrijf worden gemaakt, moeten in het grootboek worden geregistreerd en bepaalde artikelen moeten ondersteunende documenten hebben. De IRS bepaalt welke zakelijke transacties vereisen ondersteunende documenten op hun website.

Accounting is een proces op hoog niveau dat gebruikmaakt van financiële informatie die is samengesteld door een boekhouder of bedrijfseigenaar, en die financiële modellen maakt met behulp van die informatie.

Het proces van boekhouding is meer subjectief dan boekhouding, die grotendeels transactioneel is.

De boekhouding bestaat uit:

Aanpassings posten voorbereiden (registratiekosten die zijn opgetreden maar nog niet in het boekingsproces zijn opgenomen)
Financiële overzichten van bedrijven voorbereiden
Kosten van bewerkingen analyseren
Aangiften inkomstenbelasting invullen
De ondernemer helpen bij het begrijpen van de impact van financiële beslissingen
Het boekhoudproces biedt rapporten die belangrijke financiële indicatoren samen brengen. Het resultaat is een beter begrip van de werkelijke winstgevendheid, en een bewustwording van de cash flow in het bedrijf. Met accounting worden de gegevens uit het grootboek omgezet in overzichten die het grotere beeld van het bedrijf onthullen, en het pad waarop het bedrijf vordert. Ondernemers zullen vaak kijken naar accountants voor hulp bij strategische fiscale planning, financiële prognoses, en belastingaangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *